Sinds 2015 focust Fendt zich op kleine, slimme, autonome robottrekkertjes onder de noemer Agriculture Robot Swarms. De Beierse trekkerfabrikant verraste hiermee tijdens een persconferentie die voor 250 journalisten livestream georganiseerd werd. Het Mars-project is een studie waar Fendt samen met de Hogeschool uit het Zuid-Duitse Ulm aan werkt.
Een groot aantal robottrekkertjes wordt via een app, tablet en software in de cloud die in verbinding staat met een satelliet aangestuurd. Deze robottrekkertjes, die weinig gewicht hebben, berokkenen geen schade aan land, zijn bovendien 7 dagen per week, 24 per dag inzetbaar. De robottrekker moet af en toe even terug naar het logistieke station. In deze unit bevindt zich namelijk een zaadreservoir, RTK-basisstation en stroom. Hier kan de robottrekker zijn accu bijvoorbeeld weer vullen met energie. Een bedrijfsmanager kan vanaf het bedrijf de robottrekkers monitoren en de werkzaamheden online volgen.
Een zogenaamde Mars-app maakt het mogelijk om een zaadplanning te realiseren, hierbij gebruik makend van gegevens als de locatie van het perceel, zaadgoed, zaaidichtheid en het aantal benodigde robottrekkertjes. Een slimme Algorithmus-OptiVisor plant de robottrekkertjes aan de hand van ingegeven coördinaten en berekent de tijd die nodig is om het zaaigoed te zaaien. Wanneer dit gereed is, kan met een druk op de app de robottrekkertjes starten. Tijdens het werk communiceren de robotjes met de cloud zodat de gegevens van de bewerkte percelen direct online opgeslagen worden. De in de cloud verzamelde data kunnen vervolgens weer benut worden voor bemesting en tijdens de oogstperiode. Het ontwikkelingsproject wordt ondersteund door de Europese Unie.