In 2016 organiseerden de personen achter Landbouw en Machines een retro mais hakseldag. Dit evenement was een groot succes, maar liefst 1700 bezoekers zakten toen af naar de demo terreinen in Oostwinkel om verscheidene oude machines terug aan het werk te zien. Ook in 2018 werd een Retro Oogstdag georganiseerd met als extra het rooien van bieten en het dorsen van mais. Desondanks het slechte weer kon de organisatie rekenen op een opkomst van 900 mensen.
Het totale demoterrein van 8 hectare was gesplitst in 3 verschillende demoterreinen. Het eerste terrein van 3 hectare bestond uit hakselmais dat gehakseld werd door 11 hakselaars. Een unieke machine die hier aan het werk was, was de Feraboli hakselaar. Een Deutz-Fahr 7206 zorgde dat de hakselaar, die in die tijd al beschikte over invoerkettingen, over de nodige pk’s beschikte. Daarnaast waren ook verschillende zelfrijders aan het werk waaronder een Mengele SF 3000 uit 1978. Een andere hakselaar die veel bekijks trok was de Hesston Field Queen, een bunkerhakselaar die destijds verkocht werd door De Muynck uit Aalter.
Op het tweede terrein, die een grootte had van 1.5 hectare werden bieten gerooid met 7 machines. De Familie Lebbe uit Ieper had hiervoor een Kemper bietenrooier aangepast om beter voederbieten te kunnen rooien op de Retro Oogstdag. Tussen de kleine bietenrooimachines kon men ook de mastodont van Rik Pauwels uit Koekelare terugvinden. De Martens Systems rooier was de enige zelfrijder op het evenement en kan 6 rijjen rooien in één werkgang. Men kan deze machine, die aangedreven wordt door een Daf motor van 340 pk, zelf ombouwen tot een mais hakselaar. Dit vroeg de nodige aanpassingen, maar werd vroeger geklaard in één nacht. De oorspronkelijke chauffeur mocht het stuur nog even overnemen op de Retro Oogstdag, nadat hij dit exact tien jaar geleden moest afgeven omdat de machine verkocht werd.
Op het laatste terrein waren twee dorsmachines in actie te zien: een Riviere Casalis 321 uit 1972 en een Massey Ferguson 400 uit 1966. Opvallend was de werkwijze van het dorsen. De kolven worden geplukt van de maisstengel waardoor de onderste stengels nog blijven staan. Hierna moet het veld dus nog geklepeld worden om de rechtstaande stengels te verwijderen.