De juiste start? Kijk eerst naar de spuit. Beoordeel de betrouwbaarheid, het rijcomfort, het bedieningsgemak en alles wat werken met een veldspuit prettig maakt. Driftreductiesystemen kunnen op de veldspuit gebouwd worden. Er is altijd keuze uit een systeem van 25 cm dopafstand of een derde partij. Op elke Kverneland spuit kunnen driftreductiesystemen gebouwd worden die leiden tot een hogere driftreductieklasse en optimale gewasbescherming.
Gebruiksgemak: Alle handelingen te bereiken vanaf de grond
Comfort, capaciteit en precisie zijn de belangrijkste eigenschappen voor een eindgebruiker om voor de Tseries te kiezen. Excellent in het gebruik, omdat alle vloeistofhandelingen bediend kunnen worden met twee displays vanuit de trekkercabine of vanuit het Focus 3 scherm bij de spuit.
Automatisering van functies en intuïtieve besturing besparen tijd en voorkomen (menselijke) fouten. De iXtrack Tseries zorgt dat de bespuiting op de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid wordt toegepast. Neem bijvoorbeeld het Focus 3 bedieningspaneel achter de grote deur. De bediening is opgedeeld in meerdere elektrische kranen. De kranen bevinden zich achter de deur, waardoor het bedieningsgedeelte vrij van vuil en bestrijdingsmiddelen blijft. Speciale aandacht is uitgegaan naar een gebruiksvriendelijke toegang en snelle aansluiting van de slangen. De afstand tussen de vloeistofpompen en het kranenstelstel is zo kort mogelijk gehouden. Dit geeft een optimaal resultaat.
Tot slot zijn er nog een aantal handigheidjes die in samenwerking met boeren tot stand zijn gekomen. Zo zit de manometer direct in het zicht van de gebruiker achter de cabine. Daarmee kan de boer in een oogopslag de status van zijn machine zien. Is de spuit voorzien van iXflow Air? Dan is de manometer van de luchtdruk ook hier geplaatst. Het voordeel? Minder kans op schade, minder onderhoud en minder stilstand.
Hoge kwaliteitsbespuiting
De spuitdoppen hebben een constantere openingstijd wat bijdraagt aan een hogere kwaliteitsbespuiting. Samen met de zeer goede stabiliteit geeft dit een perfecte bespuiting.
Flexibel en stabiel
Alle iXtrack spuiten hebben een laag zwaartepunt en compacte afmetingen die gunstig zijn voor hogere werksnelheden, veilig transport en gemakkelijk parkeren op het erf. De Tseries is flexibel en stabiel op de weg en in heuvelachtige omstandigheden in het veld.
Asbesturing
We zoomen ook nog even in op de asbesturing. Standaard is de vaste as (fuseebesturing) en optioneel een stuuras. De draaicirkel van de T3 is slechts 4.15 m., van de T4 5.25 m en van de T6 slechts 6.10 m. Combineer dit met een stuurhoek van 32 graden, automatische spoorvolging en spoorbreedtes van 1.50 tot 2.25m. en het is duidelijk waarom de Tseries uitermate goed scoort op wendbaarheid.
Ook bij hogere snelheden in balans
We mogen de perfecte balancering in vlakke ‘polder’ omstandigheden niet vergeten. Voor HSS spuiten van 32 tot 45 m. is een speciaal ontworpen balanssysteem beschikbaar dat perfect balanceert zonder toevoeging van elektronische hulpmiddelen. Ook bij hogere snelheden is er volledige controle over de optimale afstand van de spuitdoppen tot het gewas. Resultaat is een maximaal effect van de bespuiting en het driftniveau verlaagt tot een minimum.
Precisie: Afwijkingen zijn beperkt tot een minimum
Het paralellogram is een standaard voorziening op iedere iXtrack. Dit zorgt er voor dat de boomhoogte en boomophanging goed regelbaar zijn. Het geeft een perfecte ophanging van de spuitboom op alle spuitboomhoogtes.
Door een optimale stabiliteit te combineren met een strakke boombalancering en beperkte verticale beweging om spuithoogte afwijkingen tot een minimum te beperken, wordt een correcte gewasbedekking gegarandeerd.
iXflow-E® is een hoge druk circulatiesysteem. Een continue doorstroming voorkomt bezinking in de spuitleiding. De voeding van de spuitleiding komt van vier kanten. Dit voorkomt drukverschil.
Connectiviteit: Automatische sectie aansturing voorkomt fouten
Het zal niet tot verbazing leiden dat de Tseries volledig ISOBUS-compatibel is.
Sectiecontrole is één van de intelligente uitwerkingen van de Tseries. Afhankelijk van het uitrustingsniveau bestaat de mogelijkheid tot automatische sectie aansturing met 88 secties.
Kverneland kiest voor een kleinere diameter ringleiding, omdat hierdoor meer flow in de leiding ontstaat en de stroomsnelheid hoger is. Hierdoor ontstaat minder bezinksel. Daarnaast geeft een kleinere diameterleiding minder vloeistof in de spuitboom. Hierdoor is er minder gewicht in de spuitboom.
Er is nog iets speciaals. Veel spuiten vullen de ringleiding van een of twee kanten. Kverneland vult de ringleiding van vier kanten. Dit is uniek en heeft een positief effect op de vulling van de ringleiding. Dit geeft een egale openingsdruk van de doppen.
Vloeistofbeheer: altijd een optimale gewasbescherming
De positie van tanks, slangen, kranen, pompen en afvoeren is geoptimaliseerd om de restvloeistof te minimaliseren. Bij de Tseries ligt de nadruk dan ook schoon en milieugericht. Mede daarom is deze serie compatibel met iXclean®, iXflow® en iXflow-E®, respectievelijk een automatisch vul- en reinigingsprogramma, een circulatiesysteem en een individuele dopschakeling.
De Tseries sproeicomputers zijn uitgerust met het ENFO® sproeilijnvul- en reinigingssysteem. De sproeileiding is tot aan de dop gevuld en na het sproeien voor elke sectie gereinigd. Zelfs de restvloeistof in de tank en het systeem worden verdund en op het veld uitgespoten. Hiermee wordt voorkomen dat restvloeistoffen op onbedoelde plaatsen in de omgeving terecht komen.
iXclean® geeft keuze. Zo is er de iXclean®Pro (een geavanceerde oplossing met volautomatisch kranenbeheer), iXclean® Comfort (halfautomatische bediening) en iXclean® (standaard op alle Kverneland spuiten).
Boomhoogtesensoren: Hoeveel sensoren wil jij?
Zoals je van Kverneland mag verwachten is er een ruime keuze in balanssystemen met boomhoogte sensoren. En natuurlijk altijd ISOBUS compatibel. Van comfort met twee sensoren tot aan pro & proactive met zes en twee extra gevoelige sensoren. Bomen die uitstekend presteren bij lage en hoge snelheid, op vlakland en hellingen, bij ongelijke gewasomstandigheden en uitdagende veldomstandigheden.
Bron: Kverneland